OKUMA KÖŞESİ

Öğrencilerimizin seviyelerine uygun kitap tanıtımı köşesidir.

May

İnsanın içini sıcacık yapan bir kitabı önereceğiz silere bu ay. "Masallardaki Gibi Bir Yer"

Üç kardeş ailelerini kaybetmiştir. Onlara babaanneleri bakmaktadır. Fakat şimdi onu da kaybetmişlerdir ve Londra' da savaş başlamıştır. Peki bu kardeşlere ne olacak, onlara kim bakacak? İşte kitabımız burada başlıyor. Kitabımızın tanıtımı şu şekilde:

May

2.ve 3. sınıf öğrencilerimiz için bu ay önerdiğimiz kitap

"Kahraman Burunlar"

Kitap öncelikle sokakta yaşıyan patili dostlarımıza karşı bir farkındalık oluşturan içinde bolca sevgi ve macera barındıran bir kitap. Öğrenciler kitabı severek okumaktalar.

Mrt

Bu ayki önerimiz aynı zamanda Matematik Öğretmeni olan Tuğba  Çoşkuner'in Yeşil Kafalar Serisinin ilk Kitabı olan "Ormanı Yemek Yasak"

Kitap dört birbirinden özel arkadaşın macerasını anlatıyor. Bu arkadaşlardan biri olan Gökçen'in babasının fabrikası nedeniyle ormandaki ağaçlar katlediliyor. Bu durumdan şikayetöçi olan bu dört kafadarımız inşaatın durdurulması için mücadeleye başlıyorlar. Kasaba halkı da onların başlattığı bu mücadeleye destek veriyor. Devamı kitabın sayfaları arasında.

Büyük Dostum

Bu ayki önerimiz Anıl Basılı'nın harika eğlenceli bir kitabı. Kitapta öyle bir karakter var ki... Hiç bir öğrencinin onun merak etmeden geçemeyeceğine eminim. Pasaknaz Teyze. Kendisi huysuz, aksi, eşek şakaları yapmayı seven biraz da yalnız biri. Kitaplardan da hiç hoşlanmaz.

Kitap Pasaknaz Teyze ile komşu çocuğu Atlas arasında geçen harika bir öykü.

Büyük Dostum

Kitap Pasaknaz Teyze ile komşu çocuğu Atlas arasında geçen harika bir öykü.

Şbt

Bu ay 4. ve 5. sınıflar için okunmasını tavsiye edeceğimiz kitap Özgür Balpınar'ın Çiçek ekspres adlı kitabıdır.

Özgür Balpınar'ın kitapta kullandığı dil o kadar güzel ki. Öğrenciler kitabı okurken özlü sözleri farkediyorlar, onlar üzerine düşünüyorlar. Öğrencilerinizi kitabı okurken beğendikleri sözlerin altını çizerken ya da onları biryerlere yazarken görebilirsiniz. Bu kitap ile öğrencileriniz edebiyatın o sihri ile tanışma fırsatı  yakalayacaklarını düşünüyoruz.

Şbt

Bu ay 3. sınıf öğrencilerimiz için önerdiğimiz kitap Behiç Ak'ın en eğlenceli kitaplarından biri olan Kedilerin Kaybolma Mevsimi

Öykülerinde kedilere muhakkak yer veren yazar Behiç Ak, yine mahalle yaşamına ilişkin bir öyküyü mizah dolu, özgün üslubuyla anlatıyor. Bu üçüncü kitabında, insanı, kedilerle kurduğu ilişki üzerinden anlatırken, küçük okurları farklılıklar, birlikte yaşam ve uyum üzerine düşündürüyor. Öğrencilere kitabı okurken karakterler üzerinde tahlil yapabilme, onlar hakkında düşünme imkanı sunan mükemmel bir kitap. Çocuklar sürprizlerle dolu bu neşeli kitabı çok seveceklerdir. Birlikte okuyup karakterler üzerine analizler yapabileceğiniz, aile okumalarına oldukça uygun bir kitap.